Αλ.Τσίπρας: Στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Αιχμή στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα είχαν και οι χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, αναφορικά με τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

«Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που γίνανε στην ΔΕΘ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε, «στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Σε αυτό το σημείο επέκρινε τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, τονίζοντας ότι “αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, “όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί, πεθαίνει”.

Αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματα του κλάδου μόνο με κάποιες εξαγγελίες επιδοματικού χαρακτήρα. «Ακούω και θα ακούσω κάποια αιτήματα, που κατά την άποψή μου είναι χρόνια και είναι λογικά, γιατί υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και στο φορολογικό μας σύστημα. Αλλά αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί είναι δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον κλάδο» σημείωσε και εξήγησε ότι το μεγάλο όπλο είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης.

Ζήτησε την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και “όχι μόνο προς όφελος κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων’

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας έθεσε ερωτήματα όπως “που πήγαν τα χρήματα της ενίσχυσης στην περίοδο της πανδημίας;” και εάν πραγματικά, όπως ανέφερε, “κάλυψαν τις πραγματικές ανάγκες”

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έχει τηλεδιάσκεψη με την ΓΣΕΒΕΕ, στην οποία συζητά τα προβλήματα του κλάδου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος