Aλ. Τσίπρας: Οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα, εξαιτίας της ανικανότητας και ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα εξαιτίας της ανικανότητας και της ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας, σε τηλεοπτική δήλωσή του, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει πια κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε μια σειρά από ερωτήματα με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού: «Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό που δεν μπορεί να αποφασίσει για σήμερα προκαταβολικά αποφασίζει και ανακοινώνει για μετά το Πάσχα; Βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες; Και βάσει ποιων δεδομένων διατηρεί την ανοησία του sms για να μπορεί να βγει κάποιος για έναν περίπατο;».

«Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε ότι «με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, (ο πρωθυπουργός) αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε». «Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν», πρόσθεσε, ενώ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα, μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι». «Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος