Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στον κόσμο της εργασίας (video)

«Tαφόπλακα για τον κόσμο της εργασίας οι νομοθετικές παρεμβάσεις που «γίνονται κατ΄εντολή του ΣΕΒ και μιας μικρής μερίδας επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των εργαζόμενων», διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χαλκίδα, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σε συνάντησή του με του με την Ένωση Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε ότι «ακόμα κι αν μέσα από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θεσμοθετηθούν αυτές οι επιλογές, εγώ είμαι εδώ για να δεσμευτώ απέναντι στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό ότι αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα γίνουν παρελθόν».

Σχολίασε ότι διαβάζει σήμερα ότι «ο ΣΕΒ δηλώνει δυσαρεστημένος απ’ αυτόν τον νόμο, προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Χατζηδάκη, για να το παίξουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους μπας και γλιτώσει ο υπουργός απ’ το εμφανιστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας και ως ο άνθρωπος που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο και θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο εργασίας. Το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή -που καταργεί το 8ωρο, μια κατάκτηση αιώνων για τον κόσμο της εργασίας, που νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, που θεσμοθετεί το 10ωρο εργασίας, που στην πραγματικότητα θεσμοθετεί τις ατομικές συμβάσεις, δηλαδή την ατομική διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με τον εργοδότη- είναι μια πρωτοφανής επίθεση στον κόσμο της εργασίας», σημείωσε. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι βιομηχανικοί εργάτες, όπως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες αν περάσει και υλοποιηθεί «αυτό το εργασιακό έκτρωμα».

Επισήμανε ότι είναι επιχείρηση με σημαντικό ρόλο στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία «και που αν είχαμε ολοκληρώσει έναν σχεδιασμό εξυγίανσης και αναπροσανατολισμού της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, μπορεί να είχε μια άλλη προοπτική».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «είναι προφανές ότι είχαμε να διαχειριστούμε πολύ μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες, όμως είχαμε μια στρατηγική να ενισχύσουμε τους αδύναμους και ιδιαίτερα τον κόσμο της εργασίας». Ειδικότερα αναφέρθηκε στην «ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που προσπάθησε να καταπολεμήσει την παραβατικότητα», που «έρχεται σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το διαλύει».

Επίσης, «μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% που έφερε και αύξηση του μέσου μισθού περίπου στο 4,6% όταν βγήκαμε από τα μνημόνια. Μέσα από την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέσα από μια πολιτική ενίσχυσης της νομιμότητας και του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη, όπως η θέσπιση του βάσιμου λόγου απόλυσης για τις απολύσεις, όπως η νομοθετική μέριμνα μας για την προστασία των εργολαβικών εργαζόμενων».

«Η κυβέρνηση έρχεται να ξεπληρώσει τα γραμμάτια του ΣΕΒ και μιας μικρής μερίδας μεγαλοεπιχειρηματιών που της υπαγορεύουν αυτή την πολιτική» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τόνισε ότι “όταν έρθει αυτό το έκτρωμα, στη Βουλή, λαού θέλοντος, θα επιτευχθεί η ακύρωσή του μέσα από μια άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος