Αλ. Τσίπρας: Η γραμμή της ΝΔ υπαγορεύεται από εκδοτικά συμφέροντα

H ΝΔ προσφέρει μία αντιπολίτευση με ακραίο λόγο και με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να προλαμβάνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, και μίλησε ευθέως για σχέσεις της ΝΔ με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

«Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις, άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες».

«Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη ΝΔ ως αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς, λέγοντας πως το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει.

«Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά για τον υπουργό Ναυτιλίας ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε fake news, λέγοντας ότι «εάν κάποιος όλες αυτές τις μέρες ήταν καχύποπτος απέναντι στον κ. Κουρουμπλή, αυτές τις μέρες θα τον συμπαθήσει με αυτές τις κατηγορίες».

«Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας στην οποία ήταν υποχρεωμένος να παρίσταται και υπάρχει διαμαρτυρία του συνδέσμου εργαζομένων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η ΝΔ λειτουργεί ως μηχανισμός προστασίας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών και πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Καμμένος σε Θεοδωράκη: Δεν ζημίωσα το Δημόσιο, αλλά την πιστωτική μου κάρτα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος