Συνέντευξη Αλ. Τσίπρα: Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό – Στο επίκεντρο παρακολουθήσεις και ακρίβεια

Array

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο STAR Channel. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας, πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος καθώς δεν απαντά επί τέσσερις μήνες στα ερωτήματα που τίθενται. Και επανήλθε στα ερωτήματα που είχε θέσει και στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες: «υπάρχει πολιτικός από τους 33 που παρακολουθούταν και από την ΕΥΠ; Γιατί κρύβεται και δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης; Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται;».

Σφοδρά ήταν τα πυρά του για ευθύνες της κυβέρνησης στο πεδίο της ακρίβειας. Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι δεν μειώνει το ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης και μίλησε για διόγκωση των δημοσίων εσόδων που γίνεται εσκεμμένα διότι όπως είπε η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη μέσα από τους υψηλούς λογαριασμούς στο ρεύμα και μέσα από τον υψηλό ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης διενεργεί μία πρωτοφανή ανακατανομή πλούτου. «Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, διατηρείται η αισχροκέρδεια στα καύσιμα στην ενέργεια στα σουπερμάρκετ όσο δεν γίνονται έλεγχοι αλλά η μεσαία τάξη γίνεται φτωχή και οι φτωχοί γίνονται απελπισμένοι» ανέφερε.

Επανέλαβε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και πρόσθεσε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην επόμενη κάλπη θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρωτη Κυριακή για προοδευτική διακυβέρνηση.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος