Αλ. Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας – Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή άρχισε

Σε άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο ξεκινά το απόγευμα στο Τάε Κβον Ντο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι, η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει και τονίζει τονίζει πως το Συνέδριο «έρχεται να επεξεργαστεί και να επιβεβαιώσει τον χάρτη της διαδρομής προς την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».

Στο άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδες της περιφέρειας ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να επουλώσουμε τις πληγές μιας κοινωνίας που υπέφερε πολλαπλά αυτήν την τριετία και να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε μια νέα αρχή για την κοινωνία, με την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Αναφέρεται σε  «καταστροφική τριετία» και προσθέτει ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής του έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση, οργή και την κυβέρνησή του στην αρχή του τέλους, επισημαίνοντας παράλληλα  ότι, παρέλαβε μια χώρα απελευθερωμένη από τα μνημόνια, με γεμάτα ταμεία, που μετά από καιρό έβλεπε προοπτική για το μέλλον, και με τις επιλογές του κατάφερε να τη γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

Στο άρθρο τονίζεται ότι, εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς γενικευμένης ανασφάλειας και απόγνωσης από την έκταση και τις εκατόμβες της πανδημίας, αλλά και από την πρωτοφανή ακρίβεια, την έκρηξη του ενεργειακού κόστους από τις επιλογές Μητσοτάκη, την καθήλωση των μισθών, την κυβερνητική ψευδολογία και εξαπάτηση.

Οκ. Τσίπρας αποδίδει στον πρωθυπουργό “πριγκιπική υπεροψία” και “αυτοθαυμασμό” μπροστά στον καθρέφτη των συστημικών ΜΜΕ διαθέτοντας πλεόνασμα αδιαφορίας για τους πολλούς και φροντίδας για τους λίγους.

Επισημάνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες το λόγο έχει η κοινωνία και διαβεβαιώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπορέσει αυτός ο λόγος να γίνει αίτημα πολιτικής αλλαγής και απαίτηση για μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα γκρεμίσει το φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη και θα βάλει τα θεμέλια για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης». Διαμηνύει επίσης  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του «για να έρθει το συντομότερο η μέρα των εκλογών και της πολιτικής αλλαγής. Για μία Νέα Αρχή», διότι, όπως προσθέτει, «όσο περισσότερο παραμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο περισσότερα δεινά θα συσσωρεύονται στην κοινωνία και τη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ακόμη πως στην προσπάθεια της προοδευτικής κυβέρνησης να ανατάξει τη χώρα, έχουν θέση όλες οι δυνάμεις της κοινωνικής πλειοψηφίας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατικής πλειοψηφίας που κατανοούν ή θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η προγραμματική σύγκλιση και η συνεννόηση αποτελούν σήμερα καθήκον απέναντι σε μία κοινωνία που στενάζει.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πολιτική δύναμη «εγνωσμένης αξιοπιστίας», που «απολαμβάνει για πάνω από μια δεκαετία τη στήριξη και την εμπιστοσύνη όλων όσων βάζει στο σημάδι η ασυδοσία της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας».

Ένα κόμμα, όπως υπογραμμίζει, «που κατάφερε, όταν οι πολίτες τού εμπιστεύθηκαν την κυβέρνηση του τόπου, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να δώσει ξανά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες την ελευθερία να αποφασίζουν για το μέλλον τους χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς, εκβιασμούς και τη δαμόκλειο σπάθη της λιτότητας». Κατόπιν αυτών, σημειώνει ότι «η μέχρι σήμερα διαδρομή μας απαντά στο ερώτημα αν μπορούμε να φέρουμε σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντα μιας προοδευτικής κυβέρνησης» και πως «το συνέδριό μας θα καθορίσει αυτά τα καθήκοντα που απορρέουν από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος