Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει σχέδιο για την στήριξη επιχειρήσεων (video)

Για απουσία σχεδίου στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους φορέων από τον χώρο της εστίασης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω πανδημίας και τα αναγκαία μέτρα στήριξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κρίσιμο είναι η οικονομική ενίσχυση, η στήριξη της εργασίας, η μη επιστρεπτέα ενίσχυση, οι φορολογικές ελαφρύνσεις και ένα γενναίο πρόγραμμα εγγυοδοτήσεων, μικροπιστώσεων για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάσταση «θεσμοθέτησης μισής εργασίας» που «θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις αν συνεχιστεί, με ραγδαία αύξηση της ανεργίας και λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις».

Τόνισε ότι αν δεν δοθούν σύντομα απαντήσεις, «πολύ γρήγορα θα βρισκόμαστε με χιλιάδες επιχειρηματίες ξεκρέμαστους και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία».

Ειδικότερα, κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι με τη σταδιακή επανεκκίνηση, σε αυτή τη δεύτερη φάση, δημιουργούνται σειρά ερωτημάτων, προβλημάτων και δυσκολιών, για τις οποίες “πρέπει να δοθεί ο λόγος στους ανθρώπους που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή με πολύ μεγάλες πληγές”.

Πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει σχέδιο για την οικονομική στήριξη για τις απώλειες αυτών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που η δίμηνη παύση των εργασιών «τους στερεί τη δυνατότητα ακόμα και από το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης, πολλές έχουν χρέη και προς τις τράπεζες και προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Σημείωσε πως στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο μήνες έχει καταθέσει τις προτάσεις του «για την αξιοποίηση της μεγάλης οικονομικής παρακαταθήκης των 37 δισ. από το μαξιλάρι, ώστε τώρα σε μια ώρα ανάγκης να δοθεί προκειμένου να στηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η αναστολή της, και ταυτόχρονα να υπάρξει κεφάλαιο κίνησης μέσα από ένα πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης
, καθώς και ένα ευρύτατο εγγυοδοτικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας τα 12 δισ. της ρευστότητας της ΕΚΤ».

ΠΗγή:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος