Ακραία πόλωση στο δρόμο προς τις κάλπες – Στα ύψη η ένταση

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανεβάζουν τους τόνους, με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τα σενάρια για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες να πυροδοτούν περαιτέρω την ένταση

Η ακραία πόλωση κυριαρχεί στη διαδρομή προς τις κάλπες, με εκατέρωθεν πυρά. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανεβάζουν τους τόνους, με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τα σενάρια για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες να πυροδοτούν περαιτέρω την ένταση.

Πολιτική ένδεια, τοξικότητα και διχαστικό λόγο καταλογίζει, προσωπικά, στον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση, με αφορμή το δίλημμα που έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης».
 
Ο Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι «βαθιά προσβλητικό και ανιστόρητο αυτό που είπε, γιατί η Νέα Δημοκρατία αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα το 1974 (…) ουδέποτε δεν επισκέφθηκε δικτάτορες, ουδέποτε δεν κάθισε στην άνω και την κάτω πλατεία με ακραία στοιχεία, δεν κυβέρνησε με στοιχεία, όπως ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ανταπάντησε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο τοξική συμπεριφορά από το να παρακολουθούνται εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης (…) η ηγεσία του στρατεύματος (…) Μπαίνει ένα σαφές ερώτημα λειτουργίας της δημοκρατίας, των θεσμών».
 
Εν τω μεταξύ στα ύψη οι τόνοι και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, μετά τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου, για το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη Χαριλάου Τρικούπη.  
 
Κυρίως γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι δυνατό το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο τη συνεργασία με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Γεωργιάδη και εσχάτως του Καρατζαφέρη.
 
Με μία φωτογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο το 2015 στο Ζάππειο, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter τα εξής: «η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε. κ.Τσίπρα σας παραθέτω μια μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. «Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς».
 
Η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ. Ελπίζαμε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα έχει βγάλει τα δικά του από τη συνεργασία του με τη ΝΔ».

Συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή τρίτες κάλπες


Συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή τρίτες κάλπες σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία στην Κυριακή της ενισχυμένης αναλογικής, «έδειξε» με νέες δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
 
 
Νερό στο μύλο της οξείας αντιπαράθεσης έριξε κομματική εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει ότι η δημοκρατία θα επανέλθει «είτε με το καλό, είτε με το άγριο» και τον Παύλο Πολάκη να καυτηριάζει τη στάση ΠΑΣΟΚ και Κομμουνιστικού Κόμματος.
 
 
Πυρά κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξαπολύουν τα υπόλοιπα κόμματα. Ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», συνέπρατταν με τη ΝΔ, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα και τώρα προεκλογικά ζώστηκαν τα φυσεκλίκια (…) Έλεος πια μασκαράδες!»

«Εκλογές για μια Ελλάδα Αυτεξούσια και όχι κράτος-λάφυρο στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε η Ελληνική Λύση.
 

Τέλος, με άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται η ακυβερνησία με τις κυβερνήσεις συνεργασίας και καλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, ώστε να μην οξυνθεί περαιτέρω το πολιτικό κλίμα ενόψει εκλογών.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος