‘Αδ. Γεωργιάδης: Σχεδιάζουμε μέτρα για τους οφειλέτες-‘Οχι σε “ντόμινο” απολύσεων (video)

“Καλούμε τον κόσμο να κατέβει στα μαγαζιά χωρίς να φοβάται, αρκεί να τηρεί τους κανόνες”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το έκτακτο επίδομα Μαΐου στις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα για την εστίαση και τον τουρισμό. “Με αίσθηση ασφάλειας, ανταπόκριση του κόσμου, καλή φήμη της χώρας στο εξωτερικό και λίγη τύχη όλα θα πάνε καλά, με δεδομένα ωστόσο την αύξηση της ανεργίας και σίγουρη την ύφεση το 2020, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τα χρήματα δεν μπορεί παρά να απευθύνονται σε ενήμερες επιχειρήσεις, τόνισε, αναφορικά με το πρόγραμμα ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Η πλατφόρμα επαναλειτουργεί από τις 20 Μαΐου, και αυτή τη φορά οι τράπεζες να απαιτούν λιγότερες εξασφαλίσεις από τους δανειολήπτες καθώς θα είναι εγγυοδοτικό το 80% κάθε δανείου. τόνισε ο υπουργός, συνοψίζοντας ότι από την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος έχουν ήδη δοθεί 200 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις.

“Είμαι υπέρ του να ανοιξουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Θα το κρίνουμε με τους ειδικούς με βάση τα στοιχεία που θα εξάγουμε από την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς για να διαπιστωθεί η τάση μεσολαβεί διάστημα δέκα ημερών”, ανέφερε ο υπουργός, με ζητούμενο, όπως είπε, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων χωρίς απολύσεις εργαζομένων.

“Εργάζονται 350.000 πολίτες, αν αρχίσουν απολύσεις το ντόμινο δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο”, επισήμανε και ευχαρίστησε εθελοντές που ως δήθεν πελάτες, βοήθησαν ακόμη και στο “πού πρέπει να είναι ανεμιστήρες”.

“Λύπη μας προκαλούν οι επιπτώσεις στις πτήσεις και τον παγκόσμιο τουρισμό, ενώ χαρά μας δίνουν τα αλεπάλληλα δημοσιεύματα που μας παρουσιάζουν ως χώρα από τις λιγότερο πληγείσες χώρες, άρα και από τις πρώτες τουριστικές επιλογές”, ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας ότι και στην κυριακάτικη έκδοση η γερμανική εφημερίδα Bild, είχε χθες “διθυραμβικό” δημοσίευμα.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι ο τουρισμός να είναι πανέτοιμος να λειτουργήσει από 1η Ιουλίου“, τόνισε ο υποργός, ενώ μίλησε για οικονομικού τύπου κίνητρα τόσο για την εστίαση όσο και τον τουρισμό.

Πηγή:ΕΡΤ1-Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος