Αδ. Γεωργιάδης: Δικιά μας ευθύνη να κάνουμε γρηγορότερα για να διασφαλίσουμε την αποθήκευση της ανανεώσιμης ενέργειας

«Μετά την έξοδο από μία περίοδο μέτρων λιτότητας και μνημονίων χρειαζόμασταν τα εργαλεία που θα μπορούσαν πραγματικά να λειτουργήσουν ώστε να βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μας – ακόμα και τις μεγαλύτερες – να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν, να έχουν ένα λαμπρό μέλλον». Αυτό σημείωσε στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την αναπτυξιακή πρωτοβουλία «Growing Together» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός σημείωσε στην εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ότι «τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολύ σημαντικά για τη βελτιστοποίηση όλων των προσπαθειών μας, ώστε να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων πολιτών όσο πιο εύκολη και όσο πιο καλή γίνεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του κορονοϊού και μετά την έξοδο από μία περίοδο μέτρων λιτότητας και μνημονίων χρειαζόμασταν τα εργαλεία που θα μπορούσαν πραγματικά να λειτουργήσουν ώστε να βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μας – ακόμα και τις μεγαλύτερες – να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν, να έχουν ένα λαμπρό μέλλον». Επίσης τόνισε ότι «καταφέραμε να βοηθήσουμε χιλιάδες επιχειρήσεις, καταφέραμε να σώσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και καταφέραμε να διατηρήσουμε την οικονομία μας σε μια καλύτερη θέση από αυτή που πολλοί προέβλεπαν όταν αυτή η κρίση ξεκινούσε. Και αυτά τα πολύ άσχημα χρόνια, που δυστυχώς φαίνεται να έρχονται, διότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, οι συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία δε θα τελειώσουν σύντομα και θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας. Και η ευθύνη η δικιά μας ως Ευρωπαίοι είναι να βρούμε τον τρόπο να βοηθήσουμε την κοινωνία να σταθεί στα πόδια της σε αυτή τη νέα κρίση. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι κάτι που θα πρέπει να κάνουμε συχνότερα, διότι είναι ένας τρόπος να δείξουμε στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση πως η συνεργασία ανάμεσα στα κράτη μπορεί να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Και σε τελική ανάλυση αυτός είναι και ο λόγος που ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους, να υπάρχει ειρήνη, ευημερία και ένα κοινό μέλλον. Και είμαι πολύ υπερήφανος για όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί εδώ, σήμερα, ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της ΔΕΠΑ για το έργο White Dragon. «Κάτω από αυτές τις νέες συνθήκες με τον ουκρανικό πόλεμο μπροστά μας, οι τεχνολογίες υδρογόνου φαίνεται να είναι πιο σημαντικές και πιο κρίσιμες από ότι νομίζαμε ότι είναι κάποτε» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι δικιά μας ευθύνη να κάνουμε γρηγορότερα και πιο ασφαλή για να διασφαλίσουμε την αποθήκευση της ανανεώσιμης ενέργειας προκειμένου να τη δώσουμε στους πολίτες τόσο όσο τη χρειάζονται. Έτσι θεωρώ ότι αυτή η συμφωνία που κάνατε σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντική και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο εγώ προσωπικά και πολύ δυναμικά το στηρίζω. Έχουμε βάλει στον κατάλογο και στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα IPCIs για το υδρογόνο και πιστεύουμε ότι θα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επένδυση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου έχουμε όλα αυτά τα κεφάλαια και το πρόγραμμα ψηφιοποίησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος