Κριτική Αχτσιόγλου, Γεροβασίλη για ομιλία Κ. Μητσοτάκη στη συνέλευση του ΣΕΒ

Απάντηση στην τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, δίνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω μηνύματος που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook.

«Το μοντέλο που περιέγραψε, είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, «τοποθετούμενος κυνικά ως η τελευταία γραμμή άμυνας των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως “ιδεοληψίες” τη βελτίωση της θέσης και της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι θα ενισχύσει την ιδιωτική ασφάλιση».

«Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, τα μέτρα που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτά που εφαρμόστηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματός του. Ευτυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά και δεν μπορεί να ανακόψει ούτε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε την αύξηση του κατώτατου μισθού, ούτε την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Όλγα Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά “λίπος” στο Δημόσιο

«Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά “λίπος” και “περιττό βάρος” στο Δημόσιο», υπογραμμίζει από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας το σημείο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ περί αύξησης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη «σκόπιμα προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να παραπληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες». Η υπουργός, επικαλούμενη τη σχετική απογραφή, αναφέρει ότι το μόνιμο προσωπικό τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861, τον Δεκέμβριο του 2016, 565.671 και τον Δεκέμβριο του 2014, 576.856.

Δηλαδή το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών, του κλήρου κ.ά.) είναι μειωμένο κατά περίπου 10.000 σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, προσθέτει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Σε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επωμίζονται και το βάρος μιας ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που θέλει με κάθε τρόπο την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό. Ευτυχώς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παλαιότερα χαρακτήρισε ως “λίπος” και “περιττό βάρος” εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του, δεν θα βρεθεί ποτέ στην “ευχάριστη” θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο πιο σκληρός νεοφιλελευθερισμός

Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο πιο σκληρός νεοφιλελευθερισμός, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, και υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας «μας γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του 1960».

Ειδικότερα η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ:

  • Υπερασπίστηκε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απορρίπτοντας την επιστροφή στην κανονικότητα που δρομολογεί η παρούσα κυβέρνηση.
  • Υποσχέθηκε την παράδοση του Δημοσίου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα καταστροφικά κοινωνικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.
  • Υπεραμύνθηκε της αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, υπέρ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

«Είναι προφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επέλεξε τυχαία τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης, με αφορμή την υπόθεση Λαμπράκη», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας μάς γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του 1960».

ΝΔ: Την απάντηση θα δώσουν οι πολίτες

«Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί του δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα υγιή επιχειρηματικότητα που χρειάζεται η χώρα», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Αν καταλάβαιναν, άλλωστε, ούτε τις επενδύσεις θα πολεμούσαν, ούτε το κράτος θα αντιμετώπιζαν ως λάφυρο, ούτε θα επιχειρούσαν ακόμη και σήμερα να διχάσουν τους Έλληνες. Το ευτύχημα για τη χώρα είναι πως σε λίγους μήνες από σήμερα την απάντηση για όσα αδυνατούν να καταλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλουν δεν θέλουν, θα τους τη δώσουν οι πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος