Α. Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά – Να προκηρύξετε εκλογές

Με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2022, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους ανθρώπους που άδικα χάνονται ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε μία Ευρώπη που αλλάζει επιμένει ιδεοληπτικά στις ίδιες αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές.

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά, γίνεται φανερό, έχουμε χρέος την πολιτική αντιπαράθεση να μη σας αφήσουμε να συνεχίσετε αυτό το έργο. Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία, για να στήσετε ένα πρωτοφανές καθεστώς απευθείας αναθέσεων με 4,9 δισ. ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες φίλων. Ποτέ άλλοτε στη χώρα δεν υπήρξε τόσο ανεξέλεγκτη διαφθορά όπως τώρα, όπως είχε δηλώσει από αυτό το βήμα και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά “Μαξίμου Α.Ε.”», τονισε ο κ. Τσίπρας.

«Και δεν μπορείτε και δεν θέλετε να αλλάξετε. Αλλά, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Με ποια αξιοπιστία θα δώσετε τη μάχη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας που έρχεται την άνοιξη. Η δική σας κανονικότητα, στα δύο χρόνια, είναι μια κανονικότητα κρίσης».

«Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη, και να προκηρύξετε εκλογές, να δώσετε τη δυνατότητα στην λαϊκή ετυμηγορία να δώσει μια διέξοδος. Σας ζητάμε να δώσετε λύση, είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος. Σας ζητούμε να δώσετε τον ελληνικό λαό να σας κρίνει».

«Καλώ τους πολίτες να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική της αλαζονείας», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος