Α. Τσίπρας: Η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει (video)

Σε εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβερνητική πολιτική προχώρησε από το Περιστέρι ο Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τα σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που κατά τη γνώμη του δίνουν λύσεις στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

O Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι προσκολλημένος στα συμφέροντα, αλλά και για παλινωδίες στο θέμα των εκλογών.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι μεν αυτοδύναμη γιατί δεν συνεργάζεται με άλλα κόμματα, αλλά στην πραγματικότητα συνεργασίας με τα μεγάλα συμφέροντα. Διότι τα μεγάλα συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν ιδίως την οικονομική πολιτική. Μια κυβέρνηση που παρά το γεγονός ότι δεν έχει ούτε μνημόνια ούτε δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει πολλαπλασιάσει τις συνέπειες της κρίσης για τη μεγάλη πλειοψηφία αλλά και τα κέρδη μιας μικρής μειοψηφίας, δέκα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τρίων μεγάλων funds, των εκατοντάδων γαλάζιων golden boys. Γι’ αυτούς και τα συμφέροντά τους ενδιαφέρεται. Και κυβερνά με το ψέμα και με την προπαγάνδα της ενημέρωσης 108», είπε, στηλιτεύοντας την 108η η θέση της χώρας στον κόσμο στην ελευθερία του Τύπου και τονίζοντας πως είναι «επιτακτική ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να φύγει».

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι η καλύτερη δημοσκόπηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως «Όποτε και αν γίνουν ο εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν τολμά να προκηρύξει εκλογές ο κος Μητσοτάκης και για τον οποίο δε θα αντέξει για πολύ. Γιατί βλέπω στα πρόσωπά σας τη σιγουριά. Βλέπω στα πρόσωπά σας το αύριο. Γιατί είμαστε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι. Γιατί η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει. Γιατί όποτε και να στηθούν οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε πως «θα αντιστοιχηθεί ο εκλογικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτιαχτεί ένα μεγάλο, μαζικό και λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς».

«Και να που σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάναμε την υπόσχεσή μας πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά το 3ο Συνέδριό του και την εκλογική διαδικασία της 15ης του Μάη, δεν είναι απλά άλλο ένα κόμμα. Έστω μεγαλύτερο. Είναι ένα άλλο κόμμα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τα 110.000 νέα μέλη του κόμματος και συμπλήρωσε πως «Από εδώ και εμπρός, δεν έχουμε παλαιά και νέα μέλη, έχουμε μόνο μέλη – συνιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις απ’ όποια πολιτική διαδρομή κι αν προέρχεται ο καθένας».

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος