Α. Τσίπρας : Η κοινωνική οργή μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη – Κάλεσμα για μήνυμα πολιτικής αλλαγής από τις κάλπες την Κυριακή

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε τους τόνους αναφορικά με το ζήτημα των υπερ-κερδών των επιχειρήσεων παροχής ενέργειας, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» το γεγονός ότι τα στοιχεία της ΡΑΕ δεν έρχονται στην Βουλή αλλά ανακοινώνονται με διαρροές.

Κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να εκφράσουν την βούληση τους για πολιτική αλλαγή με την συμμετοχή τους στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε 8 τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επέρριψε ευθύνες για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια στον πρωθυπουργό.

Πρέπει να μπει ένα φρένο στη ληστεία και την κοροϊδία, δήλωσε. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, και καταλόγισε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοσή πορίσματος από τη ΡΑΕ για τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας.

Tο μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επιβάρυνσης που βιώνουμε έχει ονοματεπώνυμο. Έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχει την υπογραφή μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αυτής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ, είπε ο κ. Τσίπρας

Αναρωτήθηκε μάλιστα, από πότε δίνεται από πρωθυπουργό εντολή σε μια Ανεξάρτητη Αρχή;

Αν λοιπόν είναι να τα μαγειρέψουν και να βγάλουν τα αποτελέσματα στο Μαξίμου να μας το πούνε. Πόσο θέλουν να βγάλουνε τελικά ότι είναι το φορολογητέο ποσό; Είναι σε διαπραγμάτευση ο κ. Μητσοτάκης για το πόσα θα φορολογηθούν;  Επέμεινε ο κ. Τσίπρας κάνοντας και αναφορά στις αμοιβές του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ και άλλων στελεχών  και για bonus 16 ευρώ τον χρόνο.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα λόγω της Ρήτρας αναπροσαρμογής, είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε για κατάργησή της. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για κοινωνία και οικονομία εάν παραμείνει για πολύ, όπως είπε, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ  έδειξε εκ νέου το δρόμο για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Απέναντί μας είναι η νεοφιλελεύθερη Δεξιά, η χειρότερη εκδοχή της τα τελευταία χρόνια ο κ. Μητσοτάκης. Αντίπαλός μας είναι η Δεξιά, δεν είναι ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Κουτσούμπας αντίπαλός μας. Και λέμε ότι με βάση το δεδομένο της απλής αναλογικής μπορεί να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης και μια προοδευτική Κυβέρνηση και σε αυτό οφείλουν όλοι να πάρουν θέση.

Ενόψει της εσωκομματικής κάλπης, την Κυριακή, για εκλογή προέδρου και ΚΕ, κάλεσε δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα για την επόμενη μέρα στη χώρα και ανοίγοντας, όπως είπε το δρόμο για την πολιτική αλλαγή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος