Α. Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για τα Τέμπη – Τι είπε για μετεκλογικές συνεργασίες, Ντογιάκο και Πολάκη

«Αδιανόητο να γίνει σύγκρουση τρένων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο MEGA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Επίσης έθεσε ευθέως θέμα Ντογιάκου. Έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη αλλά όπως είπε δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον Ισίδωρο Ντογιάκο. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα είχα παραιτηθεί αν ήμουν στη θέση του, αν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργού που σήμερα βρίσκεται στην κρίση όλης της κοινωνίας».

Τα πυρά του έστρεψε στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το έργο της τηλεδιοίκησης στο 74%», ενώ παρουσίασε και τα σχετικά έγγραφα. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν προχώρησε το έργο, αφού σχεδόν 4 χρόνια μετά βρισκόταν μόλις στο 77%», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έντονη κριτική έκανε επίσης στο γεγονός ότι μετά την πυρκαγιά του 2019 ουδέποτε αποκαταστάθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Κατηγόρησε επιπλέον τον κ. Μητσοτάκη για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι παρεμβαίνει στο έργο του Εισαγγελέα όταν λέει ότι θα ενταχθεί στη δικογραφία το πόρισμα που έχει διορίσει η κυβέρνηση και όχι αυτό των εμπειρογνομώνων της Ανεξάρτητης Αρχής.

Κληθείς να απαντήσει για τη σύσταση ενδεχόμενης εξεταστική επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη, στην περίπτωση που βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν φτάσουν στη Βουλή φάκελοι με ονόματα, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η Βουλή θα είναι αυτή η οποία θα πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να μας πει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι που γίνεται με τις ημερομηνίες για την πιο σημαντική διαδικασία της Δημοκρατίας. Ο δρόμος για προοδευτική κυβέρνηση θα ανοίξει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και μάλιστα με διαφορά», δήλωσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις ερχόμενες εκλογές ενώ τόνισε ότι «όταν περάσει το πένθος θα λύσουμε το θέμα Πολάκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος