Α. Συρίγος στην ΕΡΤ: Το τι συμβαίνει στην Ουκρανία μάς ενδιαφέρει εθνικά λόγω της Τουρκίας

«Το τι συμβαίνει στην Ουκρανία αυτήν τη στιγμή μας ενδιαφέρει πραγματικά εθνικά, λόγω της Τουρκίας», είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ενημέρωση στις 6», ο υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η τακτική του Ρώσου προέδρου τροφοδοτεί την διάθεση αναθεωρητισμού από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Συρίγος παραδέχτηκε ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας ψυχολογικά αισθάνονται πιο κοντά στη Ρωσία απ’ότι στην Ουκρανία, επεσήμανε ωστόσο ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα συναισθήματα να μας παρασύρουν.

«Εδώ έχουμε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ο Ερντογάν παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τι κάνει ο Πούτιν. Εάν ο Πούτιν επιβραβευθεί στην περίπτωση της Ουκρανίας, ανοίγει ο δρόμος στον Ερντογάν να επιχειρήσει τα αντίστοιχα, διότι θα σκεφτεί λογικώς “αν για την Ουκρανία η Ρωσία δεν έχει συνέπειες, τότε πολλώ δε μάλλον που για μένα είναι παλιά ιστορία στην Κύπρο, γιατί να έχω συνέπειες;”».

«Άρα, το τι συμβαίνει στην Ουκρανία αυτήν τη στιγμή μας ενδιαφέρει πραγματικά εθνικά, λόγω της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος