Α. Συρίγος στην ΕΡΤ: Ό,τι κάνει η Ρωσία και αντιδρά η Δύση είναι αυτό που κάνει η Τουρκία στην Κύπρο από το 1974

«Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Πούτιν, όπως και το 2014, αποτελεί σκαστή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, είναι εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος, είναι αυτό που έκανε η Τουρκία στην Κύπρο το 1974», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Αφού επεσήμανε ότι επί πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα προσπαθούσε να αναβαθμίσει τη θέση της, ως μια παράλληλη δίοδος προς τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που ελέγχονται από τους Τούρκους, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι αυτό το σχέδιο υλοποιείται τώρα στην πράξη και ότι αναβαθμίζεται η συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που δίνει πρόσθετη γεωστρατηγική σημασία στην Ελλάδα.

«Αφ’ής στιγμής η Δύση στρέφεται κατά της Ρωσίας έχει έρεισμα πλέον η Ελλάδα να θέσει αντίστοιχα θέματα για το Κυπριακό ενώπιον των Δυτικών. Ό,τι κάνει η Ρωσία και αντιδρά με αυτόν τον έντονο τρόπο η Δύση, είναι αυτό που κάνει η Τουρκία από το 1974 στο νησί», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος