Α. Συρίγος: Η Τουρκία επιχειρεί να μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης (video)

Array

Oι προκλητικές τουρκικές δηλώσεις εις βάρος της χώρας  μας συνεχίζονται με εκτόξευση απειλών και τελεσιγράφων σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονο προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία.

Η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα σε όλα τα πεδία και με ξεκάθαρα  μηνύματα της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας, ενώ ο Υπουργός Άμυνας διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι πάροχος ασφαλείας και σταθερότητας όχι ταραχοποιός.

Την ίδια ώρα και ενώ ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι απειλεί ότι, με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πως η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει θα έρθουμε ξαφνικά, αν το πει θα το κάνει, ο Αμερικανός Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, διαμηνύει στην Άγκυρα πως οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας Νατοϊκής χώρας.
Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν, αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Αθήνα, επισημαίνει πάντως σε όλους ότι η χώρα δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «η στρατηγική της Άγκυρας είναι να μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης. Αν αυτή τη στρατηγική της ένα θερμό επεισόδιο θα το κάνει, αλλά ο στόχος της δεν είναι το θερμό επεισόδιο για το θερμό επεισόδιο».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος