Α. Σπυρόπουλος στο Πρώτο για κατάθεση Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο: Αναπάντητα τα ερωτήματα, συνεχίζει η συγκάλυψη (audio)

«Θεωρούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία απάντηση στα βασικά ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας»  ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος ερωτηθείς από την Ευαγγελία Μπαλτατζή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά», τι οδήγησε τον κ. Ανδρουλάκη νωρίτερα σήμερα, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τι σκοπό.

Τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ανακύπτουν μετά το δημοσίευμα «όχι μόνο του Βήματος αλλά και της Καθημερινής, τα οποία μιλούσαν ξεκάθαρα για έναν σχεδιασμό που έγινε λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα κι ενώ βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη έρευνες όσον αφορά τους αγνοούμενους στα συντρίμμια, ότι δηλαδή κάποιο ή κάποια πρόσωπα πήραν τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών, προσπάθησαν και μόνταραν το συγκεκριμένο υλικό με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ήταν μόνο ανθρώπινο λάθος από τον σταθμάρχη και έδωσαν το ηχογραφημένο αυτό μονταρισμένο υλικό σε φιλικά μέσα ενημέρωσης της κυβέρνησης». «Αυτό το ηχογραφημένο υλικό, το μονταρισμένο έπαιζε επί μήνες ολόκληρους, γιατί ακούω κάποιους στην κυβέρνηση να λένε, μα η ΕΡΤ έπαιξε το σωστό ηχητικό απόσπασμα. Κανένας όλους αυτούς τους μήνες, έναν χρόνο τώρα, από την κυβέρνηση δεν έκανε καμία απολύτως έρευνα. Πώς μπόρεσε κάποιος να υποκλέψει αυτό το ηχογραφημένο υλικό, να το μοντάρει, να το φτιάξει; Μα δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση, τη διοίκηση του ΟΣΕ που έχει ορίσει αυτή η κυβέρνηση το ότι διακινούνται μονταρισμένες,  ηχογραφημένες συνομιλίες με ψέματα, με κάτι το οποίο αποτυπωνόταν στην κοινή γνώμη, το οποίο δεν ήταν η αλήθεια;» συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια συνέχεια της προσπάθειας συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης και η συζήτηση τρεις μέρες στη Βουλή απέδειξε ότι έναν χρόνο τώρα αυτό το οποίο βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι αυτό το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται και τώρα στην τριήμερη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, αλλά και με τις απαράδεκτες δηλώσεις του κυρίου Καραμανλή τις επόμενες μέρες της συζήτησης στη Βουλή γιατί ακούσαμε τον κύριο Καραμανλή, αμετανόητος κατά την άποψή μου, να λέει ότι δεν είχε κανένα έγγραφο και καμία προειδοποίηση για ζητήματα ασφαλείας του ελληνικού σιδηροδρόμου. Και ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει και τον καλύπτει και συνεχίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης που εξελίσσεται έναν χρόνο τώρα στο να μην υπάρχει καμία αποκάλυψη και να μην έρθουν στο φως ό, τι πραγματικά συνέβη, όχι μόνο αυτές τις κρίσιμες ώρες αλλά και τους προηγούμενους μήνες και φτάσαμε σε αυτό το τραγικό δυστύχημα» επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας και το τι πολιτικά παρήχθη κατά τη δαδικασία, ο κ. Σπυρόπουλος, ανέφερε τα εξής. «Η συζήτηση αυτή στη Βουλή έβγαλε για μένα ένα πολιτικό δεδομένο. Ότι η αντιπολίτευση μπορεί, αν έχει σοβαρή στάση, τεκμηριωμένο λόγο, παραθέτει στοιχεία τα οποία είναι στοιχεία τα οποία έχουν αξιοπιστία και συμπεριφέρεται με τρόπο θεσμικό, βάσει και αυτών που προβλέπει το Σύνταγμα, μπορεί να αντιμετωπίσει την αλαζονεία, την αμετροέπεια και κατά την άποψή μου την αποτυχία στις πολιτικές του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Αποτυπώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ με την πρωτοβουλία αυτή μπορεί να σταθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσοστό στις ευρωπαϊκές εκλογές και γύρω του να συσπειρώσει δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο μέχρι την ευρύτερη Αριστερά που μπορεί στις επόμενες εθνικές εκλογές να δημιουργήσουν το μέτωπο αυτό για να κερδίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Και λέω το ΠΑΣΟΚ γιατί εδώ πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ηγετική ομάδα που είναι δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με διάφορες δηλώσεις τους, άστοχες, ανεφάρμοστες, απαράδεκτες, έδιναν όσο μπορούσαν το πλεονέκτημα στην κυβέρνηση να φεύγει από την ουσία της συζήτησης που ήταν να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που έβαλε το ΠΑΣΟΚ και να ασχολείται με άλλα ζητήματα, όπως αν χρειαζόμαστε παρατηρητές για τις εθνικές εκλογές».

Κληθείς να επιβεβαιώσει εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος, απάντησε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος