Σαμαράς για ενδεχόμενο νέου κόμματος: «Όταν λάβω τις αποφάσεις μου θα τις εξηγήσω στον ελληνικό λαό» – Κριτική κατά της ηγεσίας της ΝΔ

«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου θα τις εξηγήσω καθαρά στον ελληνικό λαό» απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, διευκρίνισε ότι η ερώτηση αυτή σήμερα δεν απαντάται «με ένα ναι ή ένα όχι», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Αντώνης Σαμαράς για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος. Ο πρώην Πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παρότι υποστήριξε ότι έχει «ξεκινήσει η μεταπολίτευση της μεταπολίτευσης», έδειξε ότι δεν έχει κατασταλάξει, σημειώνοντας ότι κινητρό του δεν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες.

«Έχω όμως ακόμα μέσα μου ασφαλώς και την αίσθηση του εθνικού καθήκοντος (…) Θα κρίνω με ψυχραιμία. Και όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στο μόνο σταθερό σύμμαχο της πορείας μου, εδώ και 50 σχεδόν χρόνια: στον ελληνικό λαό. Του το οφείλω. Αλλά μην περιμένετε σήμερα να σας πω ένα ναι ή ένα όχι» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς επανάλαβε τις επικρίσεις του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο πρόγραμμα εξορύξεων.

«Και όταν βγήκε τελικά ο “μπαμπούλας” ο Τραμπ, που είπε το περίφημο “drill baby drill”, το θυμάστε, έκαναν μια ωραία κωλοτούμπα και θυμήθηκαν τις εξορύξεις στα οικόπεδα που είχαμε απ’ το 2014 οριοθετήσει. Ό,τι να ‘ναι! Ευτυχώς, τουλάχιστον, που ενδιαφέρθηκε η Chevron», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην κριτική του κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

«Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό και αξιακό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χωνεύει τη δεξιά, την κεντροδεξιά, ούτε και την ιστορία ούτε και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και την έχει μετατρέψει σε ένα υβρίδιο Σημιτικού ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι «η διαφορά επομένως του Σαμαρά με τον Μητσοτάκη δεν είναι προσωπική. Είναι πολιτική και αξιακή. Ο Σαμαράς, με δύο κουβέντες, δεν έχει κανένα γινάτι. Άλλοι φαίνεται ότι πάσχουν από εφιάλτες».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στη διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ότι «δεν έφυγα εγώ, για να επιστρέψω. Με διέγραψε ο κύριος Μητσοτάκης. Προσέξτε, διέγραψε άρον-άρον έναν πρωθυπουργό πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα στην οποία είχα δώσει αυτή τη συνέντευξη. Βιαζότανε. Αλλά για την κυρία Ferrari, τον κύριο Φραπέ, τον κύριο Χασάπη, εκεί τους πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν τη δική τους τη διαγραφή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης που διαγράφηκε ένας πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος. Και την πήρε αυτή την απόφαση υποτίθεται γιατί θίχτηκε λόγω Γεραπετρίτη. Στην πραγματικότητα, όπως σας είπα, βρήκε μια αφορμή για να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε δικό του κόμμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή και το σύνθημά του πρώην Πρωθυπουργού περί νέου πατριωτισμού. 

«Με λοιδόρησαν. Ποιοι; Αυτοί που αντί να στηρίξουν την πατρίδα να βγει γρηγορότερα από τα Μνημόνια, όπως είχαμε ήδη ξεκινήσει, έφεραν τρίτο Μνημόνιο και υποθήκευσαν ακόμα και τη δημόσια περιουσία. …Αυτό είναι το έργο Τσίπρα και της περίφημης διαπραγμάτευσής του: να τα δώσει όλα, ό,τι του ζήτησαν, όλα όσα εγώ δεν είχα δεχθεί. Και σήμερα βέβαια μας μιλάει για “νέο πατριωτισμό”. Ποιος; Ο κύριος Τσίπρας», ανέφερε.

Από την άλλη ο πρώην Πρωθυπουργός, διατύπωσε επικρίσεις και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος