Α. Πανάς στο Πρώτο: Καλό θα είναι σήμερα να πέσουν οι τόνοι –Το ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι τεχνικό αλλά άκρως πολιτικό (audio)

«Στο πολιτικό κομμάτι, ως προς το κομμάτι των μηνυμάτων και ως προς το κομμάτι της ανάλυσης σε ό, τι αφορά τον κίνδυνο της δεξιάς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένα συγκροτημένο πολιτικό αντίβαρο και της αποχής και της ιστορικότητας που έχουμε μέσω αυτού που συμβαίνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βλέπουμε μια ταχεία άνοδο των δεξιών κομμάτων, προφανώς σε πολιτικό επίπεδο συμφωνώ. Στα υπόλοιπα, τα οποία αφορούν τεχνικά σημεία, υπάρχουν συντεταγμένα όργανα στο κόμμα να τα συζητήσουμε» ανέφερε ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιστολή του κ. Κωνσταντινόπουλου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ανέφερε καταρχήν πως «πρώτα απ’ όλα καλό θα είναι σήμερα να πέσουν οι τόνοι»  αλλά και ότι «το ΠΑΣΟΚ, εν πάση περιπτώσει είναι ένα κόμμα που δεν σε κάνει να πλήττεις σε κάποια πράγματα».

«Αλλά επειδή θεωρώ ότι ξεκινάμε μια σειρά διαδικασιών, συνεδριάσεων, ούτω καθεξής, θεωρώ όλη αυτή η κατάσταση θα συζητηθεί επί των συντεταγμένων οργάνων και το σκεπτικό είναι με όλη αυτήν τη μικρή αναταραχή την οποία έχετε δει, να υπάρχει ένα σκεπτικό πολιτικό και να προχωρήσει η παράταξη, να κινηθεί προς τα μπροστά» συμπλήρωσε ο κ. Πάνας.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ και τις αντιδράσεις στελεχών του κόμματος την επόμενη μέρα, ο κ. Πάνας σχολίασε πως από το 2015 υπάρχει σταθερά μία άνοδος για το ιστορικό κόμμα, ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχει και ένα άλλο διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό στη χώρα.

«Δεν έχουμε το κλασικό δίπολο όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Και υπάρχει μια προσδοκία και η αγωνία του κόσμου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να γίνει το βήμα το παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα το οποίο πρέπει να βλέπει προς τα μπροστά και σε ένα πλειοψηφικό επίπεδο. Γιατί αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος που έχει το πολιτικό σύστημα, γιατί υπάρχει μια τεράστια φθορά της κυβέρνησης, δικαιολογημένη, που συνέβαλε σε αυτό ο πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε όμως ότι αυτή εκφράστηκε από τα δεξιά. Και ποιος δε μας λέει αύριο ότι αυτό το πράγμα, αν δεν διαμορφωθούν οι συνθήκες ενός πολιτικού ρεύματος ως μετώπου απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, δεν θα συνεχιστεί; Και έχουμε τέτοιου είδους παραδείγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάνας.

«Άρα λοιπόν, η τεχνική ανάλυση των πραγμάτων είναι γι’ αυτούς οι οποίοι θέλουν να δουν τεχνικά τα ζητήματα. Το ζήτημα λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ είναι άκρως πολιτικό. Ούτε προσωπικό σε πρόσωπα.  Το ΠΑΣΟΚ μέσα από την πολιτική λειτουργία που έχει και πολύ σωστά ο Πρόεδρος από την επομένη μέρα ανακοίνωσε ότι θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, θα συγκαλέσει τα συντεταγμένα όργανά του, θα κάνει μια ρεαλιστική αποτίμηση του εκλογικού ποσοστού του και τις διαδικασίες τις οποίες έχει. Γιατί προφανώς και εγώ μπορεί να είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να υπάρχουν και σκέψεις και από ανθρώπους και από στελέχη και από πολίτες και από βουλευτές που θα ήθελαν κάτι παραπάνω. Και ο Πρόεδρος θα ήθελε και όλοι θα ήθελαν κάτι παραπάνω λοιπόν. Άρα, λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα συνομιλήσει πολιτικά μέσα από τα συντεταγμένα όργανα του, θα συζητήσει για τη στρατηγική, για το σχεδιασμό, για τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθεί η κουβέντα. Τα τεχνικά, τα διαδικαστικά, τα οργανωτικά τουλάχιστον εμένα, αυτή τη στιγμή δεν με αφορούν. Ούτε τα προσωπικά. Μας αφορά άμεσα το πολιτικό κομμάτι που θα δημιουργήσει μια ξεκάθαρη πλατφόρμα και σε επίπεδο βημάτων αλλά και σε επίπεδο πολιτικού σχεδίου, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να γίνει πλειοψηφική δύναμη την επόμενη μέρα» επισήμανε ο κ. Πάνας.

Σε ό, τι αφορά στο θέμα της ηγεσίας, ερωτηθείς εάν εντάσσεται στην παραπάνω συζήτηση, ο κ. Πάνας, δήλωσε το ΠΑΣΟΚ έχει μια καταστατική λειτουργία πάρα πολύ συγκεκριμένη.

«Απλά αυτή τη στιγμή να μη βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα. Το ζήτημα είναι οι πολιτικές. Αυτή είναι η δική μου θέση. Άρα λοιπόν, οποιαδήποτε συζήτηση, η οποία φτάνει κάπου αλλού, δεν μπορεί να έχει ουσία αν δεν δημιουργηθεί ένα πολιτικό μέτωπο πάνω σε αυτό το οποίο συζητάμε και ένα πλαίσιο πολιτικής έκφρασης. Εγώ νομίζω, ξαναλέω και πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτή η πολιτική ζύμωση θα πρέπει να γίνει προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα το ΠΑΣΟΚ να παίξει το ρόλο ως πλειοψηφικό ρεύμα και να του δώσει την ώθηση για κάτι παραπάνω» υπογράμμισε καταλήγοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος