Α. Πάνας, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει τους καταναλωτές και να μην τους αφήνει βορά στην αισχροκέρδεια

«Η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει τους καταναλωτές και να μην τους αφήνει βορά στην αισχροκέρδεια, που μειώνει το πραγματικό εισόδημα και επηρεάζει όχι μόνο τη βιωσιμότητά τους αλλά και την αγοραστική τους δύναμη, δημιουργώντας ένα γενικότερο πρόβλημα στην οικονομία της χώρας», δήλωσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Απόστολος Πάνας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πάνας μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» από τα τέλη του 2021, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της ακρίβειας, επισημαίνοντας πως τον Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 12%, ενώ η ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής καλπάζει. Οι πολίτες βιώνουν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα».

«Έχουμε προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα βασική είδη διατροφής, κάτι το οποίο υποστηρίζει και η ίδια η αγορά καθώς θα της δώσει πνοή. Όσο η αγορά κινείται με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα μπορέσει να βγάλει τον χειμώνα, ενώ πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν».

Σε ότι αφορά στον τομέα της ενέργειας, επισήμανε:

«Ζητήσαμε να επιβληθεί πλαφόν στη λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να επιμεριστεί το κόστος μεταξύ επιδότησης του κράτους και εταιρειών. Να υπάρχει κλιμακωτή επιδότηση στην κιλοβατώρα γιατί δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν το ίδιο ο φτωχός και ο πλούσιος. Είναι το μόνο μέτρο που θα μπορέσει να φέρει μείωση στους λογαριασμούς και άμεση εξοικονόμηση στην τσέπη του καταναλωτή».

Ως προς αυτό, πρόσθεσε: «Προτείναμε επίσης την παροχή φορολογικών κινήτρων σε όσους παρέχουν άμεση εξοικονόμηση ενέργειας όπως έκπτωση φόρου. Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε στη Βουλή για χρηματιστήριο ενέργειας και για μικροκέρδη που υπάρχουν σε εταιρείες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος