Α. Λοβέρδος: Η άσκηση πειθούς στους πολίτες να εμβολιαστούν είναι το μεγάλο στοίχημα για το πολιτικό σύστημα (audio)

Για άμεση υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και όχι από τον Σεπτέμβριο όπως έχει διαμηνύσει πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στους 105,8 και στους 91,6 και την εκπομπή στο “Πρώτο αλλιώς” με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «η άσκηση πειθούς στους πολίτες να εμβολιαστούν είναι το μεγάλο στοίχημα για το πολιτικό σύστημα τώρα που υπάρχει επάρκεια εμβολίων», ενώ προέτρεψε το σύνολο των πολιτικών να συμβάλει με τον τρόπο του στο να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να ορθωθεί το περίφημο τείχος της ανοσίας.
Τάχθηκε υπέρ του ακαταδίωκτου των μελών των υγειονομικών επιτροπών, αλλά και της μη δημοσιοποίησης των πρακτικών της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η δημοσιοποίηση των πρακτικών όταν και αν δημοσιοποιούνται όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν καθίστανται πολιτικώς επίμαχα και ως εκ τούτου καταστρέφονται» αλλά και πως «οι τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει είναι της κυβέρνησης και στα μέλη της πρέπει να γίνεται η όποια κριτική και οι επιθέσεις».

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στην επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό στη Γενεύη υπογράμμισε πως «είναι καλό ότι ανιχνεύεται εκ νέου σημείο επαφής, ωστόσο η ανάπτυξη μεγάλων προσδοκιών θα μας οδηγήσει σε απογοητεύσεις» και παρέμεινε στην αναφορά Αναστασιάδη πως «η λύση λειτουργεί προς όφελος και των πλευρών».

Για την κούρσα στα εσωκομματικά υπεραμύνθηκε στην επιστροφή στις ρίζες με το όνομα ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο και μίλησε για άνοιγμα και προσέγγιση σε ένα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και μελών του ΠΑΣΟΚ που αδρανοποιήθηκαν και δεν συμμετείχαν πουθενά έκτοτε. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι πρέπει να επιστρέψουν και να βοηθήσουν στην αναγέννηση της βασικής πολιτικής δύναμης που συνέβαλε στην αναδόμηση της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος