Κοντά στα 50 ευρώ το πλαφόν για PCR test – Σήμερα η ΚΥΑ

Κάτω από 60 ευρώ και κοντά στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού (PCR) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα

Η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί όπως είπε σήμερα το μεσημέρι ενώ κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Για το αίτημα των γιατρών,  συνταγογράφησης των PCR  ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε  ότι οι ίδιοι απέσυραν το  αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι αυτό  θα σήμαινε και ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του περί λήξης της πανδημίας, σχολιάζοντας  ότι «έπεσαν να τον φάνε» γιατί είπε ότι σε ένα μήνα θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος.

Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει ιατρικές γνώσεις αλλά διαβάζει και ακούει τους ειδικούς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του επικεφαλής του επιδημιολογικού ινστιτούτου  Serum στη Δανία που εκτιμά πως η πανδημία θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο.

Ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα  βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή την κριτική που ασκεί στους κυβερνητικούς χειρισμούς  και τις ουρές που σχηματίζονται για τη διενέργεια τεστ. Ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις για ουρές στην Ελλάδα «λόγω γελοιότητος»  και προσέθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τον κόσμο στις τράπεζες και κάθονταν για 3 μέρες να πάρουν τα λεφτά τους μας κατηγορεί για την ουρά για τεστ; Ε όχι να υπάρχει και λίγη δικαιοσύνη», αντέτεινε  ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: Skai.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος