Α. Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό

Στα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ ή θα ανακοινωθούν σύντομα για την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από την πανδημία αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σημείωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό.

Ο υπουργός μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων μέχρι του ποσού των 18.000 ευρώ με μια διαδικασία που χρειάζεται την κατάθεση μόνο τριών δικαιολογητικών, ενώ όπως σημείωσε η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει περίπου σε 1 μήνα.

Επίσης ανέφερε ότι από αύριο, 1η Ιουνίου, ανοίγει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, ο οποίος θα γίνεται αυτόματα, ενώ από σήμερα (31/5) ξεκινάει και η διαδικασία για την επιδότηση πάγιων δαπανών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Ερωτηθείς για το μέτρο της μείωσης των ενοικίων για τις επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το μέτρο αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για τις επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ενώ για τις υπόλοιπες η άρση του γίνεται σταδιακά ανάλογα με το πότε άνοιξαν.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα για την επανέναρξη της εστίασης, ο υπουργός τόνισε πως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν σχετική αίτηση με περισσότερες από 10.000 αιτήσεις να έχουν εγκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή. Επίσης, είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης και για τις σχολές χορού που θα επαναλειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου.

Ερωτηθείς για τα καταστήματα που δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν εξωτερικούς χώρους, όπως είναι καταστήματα εστίασης και ίντερνετ καφέ, ο κ. Γεωργιάδης είπα ότι αυτά θα ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός θα ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις εμποροπανηγύρεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος