Στο θέμα των απευθείας αναθέσεων, αναφέρεται ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ξανά την κρίση ως ευκαιρία για να μοιράσει δημόσιο χρήμα στα δικά της παιδιά. Μετά το πάρτι των απευθείας αναθέσεων ύψους 7 δισ. μέσα σε δύο χρόνια με πρόσχημα την πανδημία, το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτει σωρεία απευθείας αναθέσεων και από την διορισμένη από τον Υπουργό Ανάπτυξης διοίκηση της ΜΟΔ Α.Ε. σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός των συμβάσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν ανατεθεί από την ΜΟΔ – την αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο και τη διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων – αυξήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 355%, ενώ το συνολικό ποσό των συμβάσεων αυτών αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 630%!
Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να δοκιμάζονται από την ακρίβεια και την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια, το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ εξακολουθεί να είναι ένα: πώς θα θησαυρίσουν οι λίγοι και εκλεκτοί φίλοι της.
Η διαφάνεια και η λογοδοσία ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι άγνωστες έννοιες για τα «άριστα» στελέχη της κυβέρνησης. Η λεηλασία του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πολιτική αλλαγή τώρα για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση Μητσοτάκη».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος