H λύση που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των σκουπιδιών είναι να γίνουν νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον Real FM ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ήδη, τα τελευταία 24ωρα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία, που έχουμε στη διάθεσή μας και ταυτόχρονα, να κινηθούμε μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση που θα κριθεί την επ΄αύριο αντισυνταγματική».
Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε, «προσπαθούμε να βρούμε μια ρύθμιση μέχρι να βγουν οι νέες, μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, μία διαδικασία, η οποία θέλει 6 έως 8 μήνες περίπου. Επεξεργαζόμαστε μια λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους, μέχρι τώρα, εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό διάστημα».
Στο ερώτημα αν εννοεί μία σύμβαση λίγων μηνών, απάντησε. «Ακριβώς, αυτή είναι η προσπάθεια μας. Εκεί έχουμε βάλει όλα τα νομικά εργαλεία που έχουμε. Συζητάμε με έγκριτους νομικούς και νομικούς που υπηρετούν στα ανώτατα δικαστήρια, ώστε να έχουμε μία θωρακισμένη λύση».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος