Μονάδα 50 νέων κλινών ΜΕΘ εγκαινίασε ο πρωθυπουργός στο «Σωτηρία» (video)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα παρέστη στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επομένων μηνών. “Γνωρίζουμε πως αν δεν προσέξουμε όλοι το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε μέχρι το τέλος του έτους οι κλίνες στις ΜΕΘ στην Ελλάδα θα φθάσουν το μέσο όρο των κλινών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την προσφορά του το υγειονομικό προσωπικό τονίζοντας πως αυτοί βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” της μάχης με την πανδημία και είναι αυτοί που παλεύουν με τον θάνατο και σώζουν ζωές.

Το έργο ύψους 8 εκατομμυρίων € ,είναι προσφορά της Βουλής Των Ελλήνων. Χρειάστηκαν περίπου 2 μήνες για να ολοκληρωθεί και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Κ.Τασούλας έκανε λόγο για ένα “Θαύμα”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εστίασε  στο γεγονός ότι υπήρξε συνεννόηση όλων για να μπορέσει όλο αυτό το έργο να γίνει πράξη.

H Νέα μονάδα ΜΕΘ στο “Σωτηρία” θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη έως το τέλος του έτους αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσουν 12 κλίνες και σε 2 εβδομάδες θα λειτουργήσουν άλλες 12 καθώς θα έχει προσληφθεί και το κατάλληλο προσωπικό.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ