Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να έχει προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές, κάνοντας αποδεκτές και βουλευτικές τροπολογίες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολό του από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων.

Η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών».

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Χρυσή Αυγή που καταψήφισε όλα τα άρθρα, τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν αρκετές διατάξεις.

Η αντιπολίτευση εστίασε κυρίως την κριτική της στην δυνατότητα συνδικαλισμού στο στρατό, στην δημιουργία της ΜΟΜΚΑ και στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απαντώντας στις ενστάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαβεβαίωσε ότι  η νέα υπηρεσία θα αξιοποιηθεί στην κατασκευή έργων σε περιοχές που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και για τις οποίες δεν υπάρχει ιδιωτικό ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχθηκε η διάταξη για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας διαβεβαίωσε, ότι τα χρήματα θα διατίθενται «υπέρ της άμυνας και υπέρ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι κύριοι Καμμένος και Βίτσας υπεραμύνθηκαν της δυνατότητας συνδικαλισμού στο στρατό, κάνοντας λόγο για τομή που εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις.

Ένταση προκλήθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς, τον χαρακτήρισε, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, “εθνικά επιζήμιο για τις ένοπλες δυνάμεις”.

“Τις αφίσες του Μουσολίνι να μαζέψετε από το κόμμα σας. Είναι τιμή μου να το λέει αυτό ένας ναζί, του απάντησε σε έντονο ύφος, ο κ. Καμμένος.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος