45 χρόνια ΠΑΣΟΚ-Στη Λάρισα ο εορτασμός της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη (video)

Στον χώρο της κεντροαριστεράς τα όρια της διεύρυνσης για την οποία γίνεται πολιτικός λόγος τελευταία, προβληματίζουν και διαφοροποιούν στελέχη τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη θα γίνει την Τρίτη στην Λάρισα . Για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά θα υπογραμμίσει ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την μοιρα των αγροτών και θα επικεντρώσει στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα.

Στελέχη του Κιν.Αλλαγής απορρίπτουν κάθε συζήτηση που προέρχεται από την πλευρά του κ.Τσίπρα. «Για εμάς ό,τι εκφωνείται ή υπογράφεται από τον Αλέξη Τσίπρα απλά δεν υπάρχει» τονίζει ο διευθυντής του γραφείου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Όθωνας και προσθέτει ότι «οι διεργασίες αυτού του μορφώματος δεν μας αφορούν».

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ λέει ότι πρέπει να σταματήσει ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Νίκος Παπανδρέου σημειώνοντας ότι «το επικείμενο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο έχει μόνο ένα θέμα να αναδείξει: Το αίτημα για το όλον ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, απομεινάρια της ΔΗΜΑΡ και λοιπές κινήσεις και τάσεις, όταν έρθει η στιγμή να ενταχθούν όλα στο ΠΑΣΟΚ».

«Το συνέδριο θα γίνει στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την προσαρμογή της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ στα νέα δεδομένα» σημειώνει ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κας Γεννηματά Μανώλης Όθωνας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης σημειώνει πως «το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο». «Δεν ζούμε κάποια μετάλλαξη ή «επανίδρυση» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια δεύτερη φάση της ιδρυτικής του διαδικασίας» λέει ο Γιάννης Δραγασάκης

Στο μεταξύ ο Κώστας Σημίτης με άρθρο του στα ΝΕΑ καλεί «κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αποφύγουν την έντονη αντιπαράθεση στα σημαντικά προβλήματα της χώρας» και τονίζει πως «επιδρά αρνητικά στην προσπάθεια για να κατακτήσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος