Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (video)

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και δήλωσε τον θαυμασμό του για τις υποδομές του κτιρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει επιτέλους ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλά και τη στενοχώρια του γιατί σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

«Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του Μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει, επιτέλους, ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο – και αυτό – θα συνδράμει, με τον δικό του τρόπο, στη συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος