ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους 35 υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

Εντός της ημέρας, αναμένεται να ανακοινωθεί η λίστα με τα ονόματα των 35 υποψηφίων που θα στελεχώσουν τις αντίστοιχες θέσεις από τις 42 του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δε που δόθηκαν από την Κουμουνδούρου στις χθεσινες προκριματικές εκλογές ψήφισαν περισσότεροι από 63.000 ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.
Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και εκτιμούν ότι ήταν μια απολύτως επιτυχημένη διαδικασία.

Ούτως ή άλλως, όπως λένε, ήταν πρωτοποριακή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, καθώς δόθηκε σε μέλη και φίλους του κόμματος η δυνατότητα να αναδείξουν οι ίδιοι τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσαν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

Είναι 35 από τους 42 διότι τα δύο πρόσωπα που έχουν ήδη τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά και πέντε πρόσωπα τα οποία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν χθες σε περισσότερα από 400 εκλογικά τμήματα στη χώρα ή και διαδικτυακά, εφόσον είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Οι εκλογείς που ψήφισαν με φυσική παρουσία είχαν να επιλέξουν υποψηφίους από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφιζαν.

Ο κ. Κασσελάκης εν τω μεταξύ, ψήφισε διαδικτυακά στη Νέα Υόρκη απ’ όπου βρίσκεται και συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ομογένειας που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρακολούθησε τη δοξολογία, συμμετείχε στην παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο, συνομίλησε με ομογενείς, έβγαλε δεκάδες φωτογραφίες μαζί τους, όπως του ζητούσαν και τόνισε την ανάγκη στήριξης της ομογένειας, από την οποία και ο ίδιος προέρχεται από την ελληνική πολιτεία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Οι Έλληνες του εξωτερικού να αισθανθούν ισότιμοι Έλληνες με τους Έλληνες εντός Ελλάδας. Αυτό απαιτεί μια προσέγγιση από την Πολιτεία, η οποία τους αγκαλιάζει έμπρακτα όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτισμικά και στην πράξη με υπηρεσίες από τα προξενεία. Τιμούμε την Επανάσταση, τον Ελληνισμό, τιμούμε την Κύπρο, την οποία πρέπει να έχουμε στο επίκεντρο και των ελληνοτουρκικών αλλά και των ευρωτουρκικών σχέσεων, χωρίς καμία εξαίρεση. Έχουμε στο μυαλό μας την ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη. Πρέπει να έχουμε επιτέλους κατάπαυση του πυρός και να προστατεύσουμε τους αμάχους. Να μπει ένα τέλος σε αυτό το αιματοκύλισμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος