Ποιο είναι το πρωτόκολλο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Τι αποκαλύπτει η υφ. Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου (video)

«Είναι γνωστό ότι τα παιδιά από μηνών έως τεσσάρων ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, να φορέσουν μάσκες και να κάνουν self test δήλωσε στην ΕΡΤ και τις «Συνδέσεις» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγώντας ποια είναι τα μέτρα προστασίας που ακολουθούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους μικρούς μαθητές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς περιορίζεται στο κτιριολογικό (απολύμανση) και στα μέτρα πρόληψης και προστασίας που λαμβάνουν οι παιδαγωγοί.

Στο 10% το ποσοστό ανεμβολίαστων βρεφονηπιαγωγών

«Οι καθηγητές στα σχολεία και οι δάσκαλοι μπορούν να πηγαίνουν στα φαρμακεία. Έχουμε περάσει τα ΑΜΚΑ τους στη λίστα της ΗΔΙΚΑ και να προμηθεύονται τα δωρεάν self test. Δικαιούνται τρία self test  την πρώτη εβδομάδα και δύο την επόμενη».

Και όπως είπε, «για τους βρεπονηπιαγωγούς που δεν είναι εμβολιασμένοι ισχύει και γι’ αυτούς το rapid test. Οι εμβολιασμένοι παίρνουν (δωρεάν) από τα φαρμακεία, με το ΑΜΚΑ τους τα self test και οι ανεμβολίαστοι πρέπει να κάνουν rapid test ώστε να προφυλάσσονται οι μικροί μαθητές».

Όπως αποκάλυψε η κ. Μιχαηλίδου, το ποσοστό των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι μικρό της τάξης του 8 – 10%.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος