Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελή (video)

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αφορά στο ταξίδι που είχε γίνει από την ομάδα των εισαγγελέων διαφθοράς στη Βιέννη, τον Δεκέμβριο του 2018 στο πλαίσιο της συνεργασίας με εισαγγελείς των Η.Π.Α για τη διερεύνηση της υπόθεση της Novartis. Κατά τη διάρκεια εκείνου του ταξιδιού, σύμφωνα με τη μήνυση της κ. Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής, ο οποίος το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται ότι αρνήθηκε να παραλάβει λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών, που ερευνούσε η Εισαγγελία για την υπόθεση της Novartis, γιατί είχε τη γνώμη ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει μέσω της Eurojust.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Παππάς, ο οποίος διενήργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση έθεσε στο αρχείο την ίδια μήνυση για πέντε ακόμα αδικήματα . Τον τελευταίο λόγο πάντως, για την εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος