Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή στον Μένιο Φουρθιώτη

Array

Την ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο στον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο αδικήματα που συνδέονται με τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, τον Απρίλιο του 2021, με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ακόμη, ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Ωστόσο, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία αθώοι (4-3) ο ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο, ποινές που τους οδηγούν άμεσα εκτός φυλακής.

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος