Ποιες ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στον καύσωνα – Τι δήλωσε ο Α. Σπαντιδέας

Απαντήσεις για το πόσο επηρεάζει η παρατεταμένη υψηλή θερμοκρασία και ο καύσωνας που πλήττει την χώρα στην υγεία των πολιτών έδωσε στην ΕΡΤ ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος, Δρ Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική παράμετρος του καύσωνα. Δεν είναι τόσο η υψηλή θερμοκρασία, όσο η παρατεταμένη διάρκειά του. Τον Αύγουστο του 2003 που η Ευρώπη έζησε έναν παρατεταμένο καύσωνα διάρκειας περίπου εφτά ημερών, θρηνήσαμε 70.000 άτομα στην Ευρώπη», δήλωσε στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο» ο Δρ Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, «όσο κρατάνε σε μάκρος αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες, τόσο σημαντικότερες είναι οι επιπτώσεις στα άτομα τα οποία έχουν και κάποια υποκείμενα νοσήματα που τα καθιστούν πολύ πιο ευαίσθητα και ευάλωτα. Για παράδειγμα, τα άτομα άνω των 70 ετών, τα παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα, τα άτομα που αντιμετωπίζουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες ή ακόμα και ενδοκρινοπάθειες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν, επίσης, τα άτομα που παίρνουν κάποιες κατηγορίες φαρμάκων, όπως τα υπερτασικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιπαρκινσονικά. Αυτά τα άτομα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος