Ποιες είναι οι δυσκολίες για τον ελληνικό τουρισμό – Τι λέει ο πρόεδρος των Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (video)

Την άποψη ενός σημαντικού ανθρώπου του τουρισμού, του Λύσσανδρου Τσιλίδη για το πόσο θα αντέξουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις εν μέσω παρατεταμένης πανδημίας, αλλά και ποια είναι τα νέα δεδομένα με την έλευση των βρετανών επισκεπτών παρουσίασε η εκπομπή «7επτά».

Είμαστε περίπου στο -75% από την παραγωγή του 2019

«Είναι δεδομένο ότι η χρονιά δεν είναι εξελίξιμα θετική. Λειτουργούμε με συγκρατημένη αισιοδοξία. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε περίπου στο -72 έως 75% από την παραγωγή του 2019. Αυτό θα έρθει από το 2024 και πάλι. Αναμένεται σιγά σιγά να εξελιχθεί η χρονιά και να κερδίσουμε μονάδες προς τα πάνω», δήλωσε ο πρόεδρος των Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Tάσου Οικονόμου, υποδιευθυντή του ΕΡΤnews, για το πώς επηρεάζει η μετάλλαξη «Δέλτα»  τον ελληνικό τουρισμό ο κ. Τσιλίδης είπε: «Είναι το τρις χειρότερο που δεν περιμέναμε. Η «Δέλτα» εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, όχι μόνο στη χώρα τη δική μας αλλά και στις χώρες απ’ όπου δεχόμαστε τουρίστες. Είναι ένα νέο δεδομένο, δύσκολο. Πρέπει να αντιμετωπιστεί. Απαιτείται συνέπεια απ’ όλους».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει τις επιχειρήσεις και όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Τσιλίδης «δεν μπορούν να αντέξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν να εισπράξουν από το Νοέμβριο του 2019 πραγματικά λεφτά. Δεν έχουμε μάθει να ζούμε με τόσο μεγάλη χρονοκαθυστέρηση πωλήσεων και εισπράξεων. Αυτό αναγκάζει τον τουριστικό χώρο, τον πλέον πληττόμενο, να αντιμετωπίστεί με ιδιαίτερη συμπεριφορά από την Πολιτεία. Απαιτείται στήριξη των επιχειρήσεων και κυρίως στήριξη για την απασχόληση των εργαζομένων».

Σχολιάζοντας το θέμα της πολυπόθητης άφιξης των βρετανών τουριστών ο πρόεδρος των Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων είπε: «Η πρόσφατη ανακοίνωση είναι πολύ ενθαρρυντική. Μας δίνει την ελπίδα να περιμένουμε κάποιο μέρισμα μέχρι να λήξει η τουριστική περίοδος. Δεν σας κρύβω ότι οι Άγγλοι έδωσαν έναν μήνυμα, ότι εμπιστεύονται τη χώρα. Και εμείς πρέπει να είμαστε σαφείς για την εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων. Με την πρώτη “στραβή” που θα συμβεί στη δουλειά, όλα θα γυρίσουν ανάποδα. Έχουμε μια μεγάλη ζήτηση μέχρι τη λήξη της τουριστικής περιόδου, από σήμερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου».

Συνέντευξη: Τάσος Οικονόμου / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος