ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας για να παραταθούν οι συμβάσεις 2.000 εργαζομένων της ΔΥΠΑ στα νοσοκομεία

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 8πμ-11πμ των εργαζομένων στα Νοσοκομεία με προγράμματα μακροχρόνια ανέργων της ΔΥΠΑ ηλικίας 55-67 ετών, ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 8.30πμ. όπου έχει κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό Εργασίας Α. Γεωργιάδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των Υγειονομικών: «Στα Νοσοκομεία υπηρετούν περί τους 2.000 υπαλλήλους με προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών. Οι συμβάσεις πολλών έληξαν. Οι αποχώρησή τους δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Μάλιστα οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων επιβαρύνονται ελάχιστα από τους εν λόγω εργαζόμενους.
Εργάζονται σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως Νοσηλευτική υπηρεσία (τραυματιοφορείς, ΥΕ Βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), Τεχνική υπηρεσία, Διοικητική υπηρεσία και σε άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Τα κενά τους είναι αδύνατον να καλυφθούν.


Στις συναντήσεις που κάναμε με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Α. Γεωργιάδη και την Διοίκηση της ΔΥΠΑ παρά τις διαβεβαιώσεις δεν λύθηκε το ζήτημα και καθημερινά αποχωρούν δεκάδες λόγω λήξη των διετών συμβάσεων.
Το προσωπικό που αποχωρεί είναι έμπειρο εξειδικευμένο και είναι κρίμα να χαθεί από τα Νοσοκομεία. Είναι όμως άδικο και για τους ίδιους που υπολείπονται ελάχιστα σε ημέρες εργασίας και όριο ηλικίας για να αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Ζητάμε την παράταση των Συμβάσεων.
Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας την Παρασκευή 20/10/2023 8.00πμ – 11.00πμ για το εν λόγω προσωπικό και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 8.30πμ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος