ΠΟΕΔΗΝ: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού με εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό

«Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού που εορτάζεται κάθε χρόνο, από το 1965, στις 12 Μαΐου, αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και σύμβολο για το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού που αγωνίζεται για προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Δημόσιες Δομές Υγείας, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μέσα σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Ακολούθως η ομοσπονδία των υγειονομικών τονίζει πως: «Τα νοσοκομεία λειτουργούν με νοσηλευτικό προσωπικό εξουθενωμένο, με εξαντλητικά ωράρια, σε αντιστοιχία ένας νοσηλευτή προς 30 και 40 ασθενείς και με χαμηλούς μισθούς. Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες οι νοσηλευτές με την άρτια επιστημονική κατάρτιση και τη δύναμη ψυχής στηρίζουν το ΕΣΥ με το έργο τους έχοντας καθολική αναγνώριση από την ελληνική κοινωνία.
Για τους Νοσηλευτές η προτεραιότητα είναι ο ασθενής και θα συνεχίσουν να εργάζονται για:
• Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
• Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
• Στήριξη του ΕΣΥ, με ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και αυταπάρνηση
• Μόνιμες προσλήψεις – Μονιμοποίηση συμβασιούχων
• Αυξήσεις μισθών – Ωρομίσθιο
• Ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού προσωπικού
Με αφορμή την επέτειο τιμάμε το Νοσηλευτικό Προσωπικό, εκφράζοντας τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τον ουσιαστικό έργο που καθημερινά επιτελείται, καλώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα του κλάδου ικανοποιώντας τα αιτήματα του, όπως τα έχουμε προσδιορίσει στις ανακοινώσεις μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος