ΠΟΕΔΗΝ: Οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι επέστρεψαν μετά από 16 μήνες σε αναστολή εργασίας

Array

Στο θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα καθήκοντά τους, μετά και από σχετική απόφαση του ΣτΕ, αναφέρεται η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδία των υγειονομικών αναφέρει: «Σήμερα επέστρεψαν στην εργασία οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μετά από 16 μήνες σε Αναστολή εργασίας κατ’ εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ και δικαιώθηκε.

Εάν δεν υπήρχαν οι δύο Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σήμερα θα μιλάγαμε για τις απολύσεις των Ανεμβολίαστων όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο Υπουργός Υγείας και όχι για την επιστροφή τους.

Με την μετριοπαθή στάση και την επιχειρηματολογία μας διευκολύναμε την λήψη της απόφασης επιστροφής καθ’ ότι δεν αναπτύξαμε αρνητικά αντανακλαστικά για τον εμβολιασμό που εν πολλοίς οφείλεται η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο».

Ακολούθως η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως: «Η επιστροφή περί των 2000 συναδέλφων στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ (οι υπόλοιποι 5000 δουλεύουν με πιστοποιητικό νόσησης) είναι μία βαθιά ανάσα για το σύστημα, όμως το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει και λύνεται μόνο με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η απόφαση επιστροφής των Ανεμβολίαστων συναδέλφων δεν εμπεριέχει υγειονομικό ρίσκο καθ’ ότι δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία, χαλάρωσαν τα πρωτόκολλα στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εμείς οι Υγειονομικοί εφαρμόζουμε αυστηρά τα ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ προστατεύοντας τους ασθενείς και τους εαυτούς μας.

Απομένει η ρύθμιση της καταβολής των μισθών από 14/4/2022 έως 31/12/2022 όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης άδικο είναι από 1/9/2021 έως 13/4/2022 να μην καταβληθεί το 50% του μισθού για όσο διάστημα ήταν οι συνάδελφοι σε Αναστολή Εργασίας.

Με μετριοπάθεια και επιχειρήματα δικαιωθήκαμε. Σήμερα οι Ανεμβολίαστοι συνάδελφοι είναι μαζί μας στις θέσεις εργασίας».

Σχετικές ειδήσεις

Μ. Γιαννάκος: Αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

ΣτΕ: Τέλος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δομές υγείας – Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Aιτήσεις των ανεμβολίαστων Υγειονομικών για επιστροφή και καταβολή των οφειλομένων μισθών

ΠΟΕΔHN για απόφαση του ΣτΕ: Να γίνει επιστροφή μισθών στους Υγειονομικούς σε αναστολή από 14/4/2022

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος