ΠΟΕΔΗΝ: Άμεση έναρξη εφημεριών στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης λόγω των καιρικών συνθηκών

Επανέρχεται στο θέμα της ένταξης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στις εφημερίες, η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση έκλεισε την 24ωρη εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να το μετατρέψει σε ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην “καρδιά” του χειμώνα όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στην Πεντέλη κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιονίζει συχνά.
Η Βορειοανατολική Αττική έμεινε χωρίς Παιδιατρικό Νοσοκομείο με μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση των παιδιών στα δύο άλλα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής.

Στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ η αναμονή των παιδιών αυτές τις ημέρες λόγω της κατάργησης της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης αυξήθηκε κατά πολύ.
Έκλεισαν την εφημερία ενός Τριτοβάθμιου Παιδιατρικού Νοσοκομείου για να το μετατρέψουν σε Εμβολιαστικό Κέντρο που είναι αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Τώρα λοιπόν που αναδεικνύεται ο λάθος σχεδιασμός λόγω των καιρικών συνθηκών αφού τα ραντεβού εμβολιασμού αναβλήθηκαν λόγω χιονόπτωσης, καλούμε σήμερα το Υπουργείο Υγείας το Παίδων Πεντέλης να εφημερεύσει όλο το 24ωρο όπως ήταν προγραμματισμένο πριν τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης.
Είναι έκθετοι εάν κινδυνέψουν παιδιά. Τα παιδάκια της περιοχής που θα χρειασθούν Νοσοκομείο σήμερα βράδυ πως θα φθάσουν στο κέντρο»;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος