ΠΟΑΣΥ: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις προσλήψεις

«Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τον τερματισμό των προσλήψεων εκτός πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, καθώς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ομοσπονδιακών Υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωσητης ΠΟΑΣΥ αναφέρεται ότι:

«Η Ομοσπονδία μας είχε εξαρχής αντιταχθεί σε αποφάσεις που ήταν οφθαλμοφανές ότι θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα αντιμετώπιζαν. Επιμέναμε ότι δεν είναι ορθή η λύση της λειτουργίας αστυνομικών μονάδων εντός του πανεπιστημιακού χώρου, του κατ’ εξοχήν χώρου μάθησης και παιδείας που ασφαλώς πρέπει να απαλλαγεί από φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας. Επειδή ζούμε μέσα στην κοινωνία και γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, έχουμε και θέτουμε στη διάθεση του Υπουργείου και κάθε ενδιαφερόμενου, προτάσεις προς αξιοποίηση.

Το ίδιο ισχύει και για τις προσλήψεις ειδικών κατηγοριών αστυνομικού προσωπικού, που όσο συνεχίζονται, μόνο αρνητικές συνέπειες θα εισπράττονται. Ο εγγυημένος αξιοκρατικός τρόπος εισαγωγής στο Αστυνομικό Σώμα πρέπει να διασφαλιστεί άπαξ δια παντός και να συνοδευτεί με τα αναγκαία εκπαιδευτικά προγράμματα τριετούς φοίτησης στην Αστυνομική Ακαδημία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος