Υψηλή πληρότητα, παρά την πανδημία, καταγράφουν οι χειμερινοί προορισμοί – Τι αναφέρουν οι ειδικοί (video)

Με χαμόγελα αισιοδοξίας περιμένουν το νέο έτος οι άνθρωποι του τουρισμού που είδαν τις κρατήσεις τους να καταγράφουν θεαματική άνοδο τα Χριστούγεννα, ευελπιστώντας όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ, μεταστροφή του κλίματος και αύξηση του χειμερινού τουρισμού και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

«Είχαμε πληρότητες μέχρι 90 – 95% το διήμερο των Χριστουγέννων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. «Για την Πρωτοχρονιά υπάρχουν ακόμα καταλύματα. Είμαστε ακόμα στο 60% και καλούμε τον κόσμο να ζητήσει προσφορές μια και ο Βόλος και το Πήλιο είναι στους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας».

Πώς επηρέασε τον εσωτερικό τουρισμό η πανδημία

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας τόνισε ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για τις ομορφιές των Ιωαννίνων που προσέλκυσαν χιλιάδες Έλληνες που επέλεξαν να περάσουν εκεί τα Χριστούγεννα μίλησε ο Στάθης Σιούτης, λέγοντας ότι άγγιξαν το 100%.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στο Ν. Ιωαννίνων η πληρότητα για την Πρωτοχρονιά αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 80%. Γεγονός που οφείλεται στη «μοναδικότητα του προορισμού, στους νέους οδικούς άξονες, στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες και στα νέα ξενοδοχεία που έχουν γίνει στην περιοχή μας. Στην πολύ καλή κουζίνα και στο πολύ καλό εορταστικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι δήμοι».

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτη μια άλλη παράμετρος για την θεαματική προσέλευση τουριστών είναι και οι περιορισμοί που έχουν επιβάλλει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε ταξιδιώτες του εξωτερικού.

Λ. Τσιλίδης: Μεμονωμένα και τελευταία στιγμή κινήθηκαν οι ταξιδιώτες

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) μίλησε για το πώς κινήθηκαν οι Έλληνες ταξιδιώτες αυτή την εορταστική περίοδο, την δεύτερη με κορονοϊό.

«Οι Έλληνες που δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και επέλεξαν να πάνε διακοπές στο εσωτερικό είναι ένα γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί ταξιδιώτες ταξίδεψαν μεμονωμένα και όχι οργανωμένα. Πήγαν μόνοι τους, τελευταία στιγμή, γιατί ο ταξιδιώτης έχει αρχίσει να φοβάται να προκαταβάλει χρήματα», εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, ο πελάτης που αποφάσισε την τελευταία στιγμή να κινηθεί στην Ελλάδα δημιούργησε αυτή την έξαρση στην τουριστική αγορά.

«Αυτό δίνει την επιλογή στον πελάτη να ζητάει τιμές. Το επαγγελματικό οργανωμένο ταξίδι έχει σταθερές τιμές. Το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και τα Φώτα δεν το ξέρουμε ακόμα γιατί η έξαρση του ιού είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κινητικότητα των εορτών στα γραφεία ταξιδίων είναι στο -80%. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε οργανωμένη κίνηση. Το ότι κάποια ξενοδοχεία για κάποιες ημέρες, για κάποια τριήμερα δούλεψαν, δεν καλύπτει το έλλειμα δουλειάς για δώδεκα μήνες», τόνισε.

Και όπως είπε, «σήμερα υπάρχει τόση προσφορά και ζήτηση που γίνεται μία συναλλαγή του πώς κάποιος θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τον εαυτό του περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος