Πλαστά πιστοποιητικά: Στο «μικροσκόπιο» δύο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας 

Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα κρούσματα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ. Μετά την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, έρευνα διενεργείται και για άλλες περιπτώσεις, με τα πρόστιμα και τις κυρώσεις για τους παραβάτες να είναι εξοντωτικά.

Πληθαίνουν τα περιστατικά διακίνησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας βρίσκονται 4 εμβολιαστικά κέντρα στην περιφέρεια.

Στον Παλαμά Καρδίτσας υπάλληλος του Κέντρου Υγείας χορήγησε 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ ανάμεσα στους αποδέκτες τους βρίσκονται και υγειονομικοί από άλλες περιφέρειες.

Χορήγηση πλαστών rapid test σε αλλοδαπούς τουρίστες στην Σαντορίνη, ερευνά επίσης η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το πρόστιμο για όσους εκδίδουν ή ζητούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης θα ανέρχεται σε 5000 ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Να το πούνε είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Λυπούμαστε, διότι είναι μια πράξη μεγίστης απαξίας να πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό. Δίνει ροπή προς μια εγκληματική πράξη» τόνισε ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στο «μικροσκόπιο» δυο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας 

Σε εξέλιξη είναι έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, σχετικά με την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Καρδίτσα.

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως ο σύζυγος της γυναίκας που προμήθευε τα πλαστά πιστοποιητικά είναι αξιωματικός της ΕΛΑΣ και το βασικό ερώτημα είναι αν γνώριζε και αν γνώριζε τι έκανε για να σταματήσει τις πράξεις της συζύγου του.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδερφή της συγκεκριμένης γυναίκας που φέρεται να μοίρασε πλαστά πιστοποιητικά, είναι και αυτή διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Και η ίδια φαίνεται να είχε προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό καθώς ακόμα και τρεις νοσοκόμες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη: Με ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού 25 ανεμβολίαστοι

Ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό φαίνεται να σημειώθηκε σε χωριό της Μεσαράς Κρήτης, σε γαμήλιο γλέντι, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα

Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως τουλάχιστον 25 από τούς καλεσμένους που βρέθηκαν στον κλειστό χώρο της εκδήλωσης, μπήκαν χρησιμοποιώντας μόλις ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ενημερώθηκε από δημοσιεύματα, διερεύνησε το περιστατικό χωρίς να προκύψουν στοιχεία ενώ σε επικοινωνία που είχαμε και με τον αντιπεριφερειάρχη υγείας, μας δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης, Ελβίρα Κριθάρη, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος