Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αποκάλυψη της ΕΡΤ για τη δράση κυκλώματος με γιατρούς

Πλαστό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να αποκτήσει κάποιος πληρώνοντας απλώς 200 ευρώ. Για τις πωλήσεις, τα παράνομα κυκλώματα χρησιμοποιούν τη δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων telegram, ενώ σε αυτά μέλη τους είναι και γιατροί. Μαρτυρίες από τη δράση του κυκλώματος φέρνει στο «φως» η ΕΡΤ.

Στα κοινωνικά δίκτυα άπλωσε “πλοκάμια” η φάμπρικα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, επιτήδειοι “ψαρεύουν” ανεμβολίαστους που αναζητούν πλαστό πιστοποιητικό, μέσω ομάδων ανεμβολίαστων στο facebook, τους ζητούν να κατεβάσουν στο κινητό τους συγκεκριμένη εφαρμογή, για να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που θα τους χορηγήσουν το μαϊμού πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η ταρίφα για κάθε ψευδή βεβαίωση είναι 200- 300 ευρώ, ενώ για να παραμένουν αόρατοι οι επιτήδειοι, ζητούν οι πληρωμές των πλαστών πιστοποιητικών να γίνονται με κρυπτονομίσματα και συγκεκριμένα με bitcoin.

45χρονος προσπάθησε να εμβολιαστεί για λογαριασμό άλλου!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας. Ένας 45χρονος άνδρας προσπάθησε να εμβολιαστεί με τα στοιχεία ενός 27χρονου. Μαζί του βρισκόταν ακόμη μια γυναίκα. Τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά καθώς δεν ταίριαζε η ηλικία της ταυτότητας, ενώ ο άνδρας δε θυμόταν ούτε τον ΑΜΚΑ.

Δεν θυμόταν τίποτα, ούτε ηλικία, ούτε ΑΜΚΑ, τίποτα. Η κυρία κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και αποχώρησε από το σημείο” τόνισε η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι ένας Ρομά τον πλησίασε στην Ομόνοια και με το δέλεαρ των 25 ευρώ τον έπεισε να εμβολιαστεί αντί ενός άλλου άγνωστου άνδρα. Ο 45χρονος χρήστης ναρκωτικών ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι έχει ήδη εμβολιαστεί μία φορά για λογαριασμού άλλου. Το πρωί της Παρασκευής ο 27χρονος δήλωσε απώλεια της ταυτότητάς του και συνελήφθη από την αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου, Ηλίας Κούκος, Γιάννης Σουλιώτης

Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος