Την Παρασκευή 26 Ιουλίου και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου δεν θα χορηγούνται ηλεκτρονικές συνταγές, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τις δύο παραπάνω ημέρες οι γιατροί θα χορηγούν χειρόγραφες συνταγές κι αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες δομές για να εξασφαλίσουν ηλεκτρονική συνταγογράφηση με βάση τη χειρόγραφη, είτε να αγοράζουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν το αντίτιμο από τον ΕΟΠΥ.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχαν οι απειλές από την πλευρά του υπουργείου Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι καλούνται να πραγματοποιούν εφημερίες σε δημόσια νοσοκομεία που έχουν ανάγκη κενών ιατρικών θέσεων, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα».
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ προσθεσε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη η οποία αφαιρεί το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα αρνηθούν να κάνουν εφημερίες σε δημόσια νοσοκομεία, θα αποτελέσει « ισχυρό αντικίνητρο για τη στελέχωση των περιοχών όπου υπάρχουν κενά».
Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος