Πυρ ομαδόν στη Βουλή για το Ασφαλιστικό από 22 κοινωνικούς φορείς (video)

Δριμεία κριτική στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο άσκησαν οι κοινωνικοί φορείς που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Οι περισσότεροι από τους 22 εξωκοινοβουλευτικούς φορείς ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι οδηγεί στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης των μισθωτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των συνταξιούχων.

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εξέφρασε ακόμα μια φορά την αντίθεσή του στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, το οποίο και χαρακτήρισε « καθαρά φορολογικό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ,Βασίλης Κορκίδης, υπογράμμισε πως το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης αλλάζει άρδην συνολικά την εικόνα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης των τελευταίων 40 ετών καθότι πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές μετατρέπονται σε ασφαλιστική φορολογία.

«Υπό τον μανδύα των ασφαλιστικών ρυθμίσεων εισάγονται φορολογικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις με απροκάλυπτα δημευτικό χαρακτήρα» τόνισε στη συνεδρίαση ο Βασίλης Αλεξανδρής, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών (ΟΣΙΚΑ), Δήμος Κουμπούρης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, λέγοντας: «Μοιάζει με βιτρίνα που είναι γεμάτη από μέσα και απ’ έξω κάθεται ο άλλος και δεν μπορεί να φάει. Αν το κάνετε βιώσιμο, θα έχουν βιωσιμότητα οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες γενιές, οι μικροί επαγγελματίες;» .

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προφανώς δεν είναι ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Είναι ένα νομοσχέδιο δημοσιονομικού χαρακτήρα. Είναι στη βάση της περικοπής των ασφαλιστικών δαπανών» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Βλασταράκος.

«Δυστυχώς αυτό το νομοσχέδιο, όπως και τα προηγούμενα, λόγω των μνημονιακών νόμων επέφεραν τις χειρότερες συνθήκες για τους συνταξιούχους» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, Παναγιώτης Βαβουγυιός.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης, κάλεσε, τους βουλευτές να διασφαλίσουν πως «το ασφαλιστικό νομοσχέδιο όταν θα γίνει νόμος, θα βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία».

«Γιατί δεν μας αφήνετε μόνους μας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός μιλώντας στην επιτροπή, εξηγώντας πως το ταμείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι ένα υγιές ταμείο.

«Σήμερα διαπίστωσα ότι με νόμο γίνεται η καλύτερη αρπαχτή. Τις 13 περικοπές στις συντάξεις τις θυμάστε όλοι» σημείωσε ομιλία του Παντελής Τάτσης, πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Ε..

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος