Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Array

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκαλεί η είδηση του θανάτου του σπουδαίου ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα σε ηλικία 85 ετών.

Ο ίδιος νοσηλευόταν από τις 19 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, είχε εισαχθεί σε παθολογική κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Ωστόσο, η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και τελικά τα ξημερώματα “έφυγε” από τη ζωή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Σταμάτη Κόκοτα, “ο οποίος με την ιδιαίτερη παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι, μέσω της συνεργασίας του με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, άφησε μεγάλη παρακαταθήκη με ξεχωριστές διαχρονικές ερμηνείες“. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος