«Περίπατος κατά των διακρίσεων» για 10η χρονιά την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Σύνοψη
  • Σημείο συγκέντρωσης στις 15:30 στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων), στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 10η χρονιά, με ανακοίνωσή του «καλεί όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και τον ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Ενώνουμε τις φωνές μας, οι υπογράφουσες 103 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών & εκπρόσωποι από ευρύτερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην χώρα μας όπως είναι ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ+, Ρομά, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Οροθετικοί, Ηλικιωμένοι, Χρήστες Ψυχοδραστικών Ουσιών, Ψυχικά ασθενείς, Θρησκευτικές ομάδες, κ.ά. Ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε μια ειρηνική συγκέντρωση και θα
παραδώσουμε την σκυτάλη – έπαθλο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας σε μια οργάνωση, η οποία συνέβαλε ενεργά στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την χρονιά που μας πέρασε.

Σημείο συγκέντρωσης: την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 15:30 στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (σταθμός Σύνταγμα), όπου θα γίνει και η απονομή του επάθλου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας.

«Περίπατος κατά των διακρίσεων» για 10η χρονιά την Πέμπτη 21 Μαρτίου


Βαδίζουμε μαζί έως το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λ. Αμαλίας 8) όπου θα παραδώσουμε Ανοιχτή Επιστολή με τα αιτήματά μας, προς την Ευρωβουλή και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα
δικαιώματα στη χώρα μας.

-Από το 2017, πραγματοποιείται η απονομή του επάθλου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας σε μία οργάνωση / φορέα ή άνθρωπο για την προσφορά του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φέτος, η οργανωτική επιτροπή του Περιπάτου ψήφισε να παραδοθεί η σκυτάλη / έπαθλο, στον Μηχανισμό Καταγραφής Άτυπων Αναγκαστικών Επιστροφών της ΕΕΔΑ για τη δράση του υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Η απονομή του επάθλου – σκυτάλης καθιερώθηκε το 2017 στη μνήμη του ακτιβιστή και ιδρυτή της οργάνωσης PRAKSIS, Τζανέτου Αντύπα. Κάθε χρόνο, παραλαμβάνει την σκυτάλη μία οργάνωση/φορέας για την προσφορά του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος