Περιφέρεια Αττικής: Το 85% του παλαιού φωτισμού έχει αντικατασταθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες

Array

Στο στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο για την αναβάθμιση του φωτισμού στους κύριους οδικούς άξονες της Αττικής, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, με την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με σύγχρονους χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης λαμπτήρες led. Για παρέμβαση που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον καθολικό σχεδιασμό για εξοικονόμηση ενέργειας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ήδη έχει αντικατασταθεί το 85% του παλαιού φωτισμού σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση σε όλους τους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής, όσο και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο των εθνικών οδών Αθηνών Κορίνθου, Αθηνών Λαμίας και Αττικής οδού.

Το έργο, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής και αφορά την τοποθέτηση 23.790 φωτιστικών LED, συνολικού προϋπολογισμού 36.9 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2021.

Τα νέα φωτιστικά, υπολογίζεται ότι θα πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 70% σε σχέση με τα παλαιότερα, καθώς είναι τηλεδιαχειριζόμενα και μάλιστα με δυνατότητα προσαρμογής της ενέργειας που καταναλώνεται (dimming).

Παράλληλα, στο πλαίσιο των 7 αξόνων που περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας, ολοκληρώνονται και οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ενώ αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες κατά τις νυκτερινές ώρες στον Κηφισό στο ρεύμα προς Πειραιά.
Περιφέρεια Αττικής: Το 85% του παλαιού φωτισμού έχει αντικατασταθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος